Νέα απο την Ναύπακτο

EDITORIAL

Η ΠΟΕ ΟΤΑ εγκαλεί το δήμο Ναυπακτίας να υπερασπιστεί τους εργαζομένους του

Με αφορμή τη βιαιοπραγία πολίτη σε βάρος του εργαζόμενου στο δήμο Ναυπακτίας Αντώνη Ζαγορίτη η ΠΟΕ ΟΤΑ εξέδωσε αυστηρή ανακοίνωση με την οποία εγκαλεί τη δημοτική αρχή και της ζητά να υπερασπιστεί και να στηρίξει τους εργαζομένους της.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως σημειώνει, «θα είναι υπεύθυνη για την ασυδοσία και για τυχόν νέα περιστατικά βιαιοπραγίας και επιθέσεων σε βάρος εργαζομένων του δήμου Ναυπακτίας - Δωρίδας».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) αναφέρεται:
«Η ΠΟΕ ΟΤΑ καταδικάζει το περιστατικό βιαιοπραγίας, εξύβρισης και απειλής σε βάρος του εργαζομένου στο Δήμο Ναυπακτίας Αντώνη Ζαγορίτη, από πολίτη, εκφράζει την συμπαράσταση της στον συνάδελφο και καλεί τον Δήμαρχο Ναυπακτίας να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα και τη μέριμνα που απαιτείται για την προστασία των Δημοτικών Υπαλλήλων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αυτές τις ημέρες κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Όπως κατήγγειλε στην Ομοσπονδία το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ναυπακτίας και Δωρίδας, ο συνάδελφος έπεσε θύμα επίθεσης από πολίτη τη στιγμή που εργάζονταν κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους συμπολίτες του.
Η Δημοτική Αρχή Ναυπακτίας και προσωπικά ο Δήμαρχος, οφείλει να καταγγείλει εδώ και τώρα το περιστατικό, να σταθεί στο πλευρό του εργαζόμενου, όπως και κάθε εργαζόμενου του Δήμου και να στηρίξει τις όποιες νομικές και λοιπές ενέργειες αποφασίσει ο συνάδελφος για την προστασία της σωματικής του ακεραιότητας, της τιμής και της υπόληψης του, καθώς η παθητική στάση ενθαρρύνει απαράδεκτες συμπεριφορές και περιστατικά σαν και αυτό που σημειώθηκε την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019.
Σε διαφορετική περίπτωση, η Δημοτική Αρχή θα είναι υπεύθυνη για την ασυδοσία και για τυχόν νέα περιστατικά βιαιοπραγίας και επιθέσεων σε βάρος εργαζομένων του Δήμου Ναυπακτίας-Δωρίδας.»

LOVE LOGO

Ειδήσεις και σχόλια από και για τη Ναύπακτο
Designed & Developed By 49studio.gr